Don’t Fall In Love With Your History. Embrace Your Future!

It is hilarious. For as long as I’ve lived map-makers of the world has tried about a trillion different ways to fold a map so that it doesn’t crumple. Then suddenly someone, in this case a young designer named Emanuele Pizzolorusso from Milan, decides to look at the problem from a new perspective. What if that crumpling problem of the map makers was turned into an advantage. And bam, suddenly you’ve got a rockin’ product that is better, more usable, long lasting and on top of all cool looking.

Crumpled Maps New York

Emanuele Pizzolorusso created soft, yet hard-wearing, waterproof maps that are meant to be creased and crumpled

What Emanuele did with maps you should do with your products and services. Maybe your next winning product or service is hidden somewhere in the context of your biggest problem. Flip it around, turn it inside out, break it, shake it and most importantly don’t fall in love with your history – embrace your future!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Comments

 • Hallå Pontus, stort tack för din kommentar och även ditt blogginlägg som länkar hit (ovan i Pontus kommentar för er andra) !

  Jag läste din post under dagen, men har haft lite mycket att göra med inflyttning i nytt kontor och bygge av Legobord 🙂

  Vad jag syftade på var att ibland när man behöver innovera kan det hjälpa att tänka annorlunda, nytt och våga släppa sin historia. Historien tjänar ofta som ett blött täcke och ofta ser vi hur en ny konkurrent dyker upp på marknaden som såg helt annorlunda på problemet. Det här var ju 1 bloggpost utav ca 700 jag har skrivit, så jag har så klart skrivit om andra sätt också. Men precis här ville jag bara peka på vikten av att tänka nytt för att uppnå innovation. När jag föreläser brukar jag framhålla vikten av att behandla sina befintliga produkter och tjänster med vördnad och sträva efter att de lever så länge som möjligt samtidigt som man också försöker utmana dem med nytt tänk. Den transformation affärsutveckling och kommunikation genomgår som ett resultat av internet kräver ofta nytänk. Inte minst många stora Svenska bolag skulle tjäna på att våga utmana sin egen affär från ett nytt perspektiv. Men såklart, allt vi gör framåt är ett resultat av vår historia.

  ps. 3M som du nämner är ju ett strålande exempel där någon såklart använt sin historiska kunskap för att nå framåt. Men det var viljan och modet att utmana traditioner som gjorde att man tillslut kom ut med PostIT – det tog 12 år av engagemang. Grymt bra case där prototyping (något som jag själv arbetar med till vardags) och annorlunda tänk för att crowdsourca hur man kunde göra några bra med det misslyckat framställda ‘anti’ limmet. Läst historia förr, men Googlade http://www.goal-setting-college.com/inspiration/inspirational-stories-ii-the-3m-post-it-notes-invention/

  God fortsättning!

 • Hej igen, du har rätt i att man ibland måste släppa historien för att kunna tänka i nya banor. Annars blir NIH (not invented here) den enda sanningen. I processen med att se sin egen affär i ett nytt perspektiv ingår ju också att analysera vad affären egentligen består i, som i den gamla reklamsanningen “kunden köper inte en borr, utan ett hål”.
  Jag förstår att du ville göra en specifik poäng i det här fallet. Det jag gärna vill lägga till, inte minst därför att jag vet att många läser dina inlägg, är att historien oftast är en oerhört viktig tillgång för ett företag. Tyvärr glöms den ofta bort, eller förkastas med klyschor av typen “vi ser framåt, inte bakåt”. Men för oss som arbetar med kommunikation och varumärken är det av stor betydelse att förstå värdet med historia och berättelser.

  God fortsättning, och lycka till med Legobordet och nya projektet!
  /pontus

 • Helt rätt.

  Egentligen handlar det om att vid givna tillfällen i en innovations eller idé process göra vissa förändringar i hur man tänker. Tror jag ska dra ihop en bloggpost om bara det. Återkommer strax 🙂

  Tjena och tack!

Comments are closed.