Det handlar om mina barns framtid. Min keynote på Webbdagarna 2012.

(Sorry guys and girls. This is in Swedish)

Hur ser sverige 2025 och vilket samhälle ska våra barn leva i? Den frågan har jag ställt mig förut och nu var det dags igen.

Igår hade jag den äran att vara avslutningstalare första dagen på Webbdagarna 2012. Magnus Höij och IDG som annordnar konferensen frågade mig för flera månader sedan “Vad vill du tala om?”. Svaret var självklart. “Jag vill tala om sveriges framtid!”. Ju närmre eventet kom desto mer undrade Magnus och hans team vad jag skulle tala om. En av fördelarna med att då och då tala är att man faktiskt kan sätta agenda själv. Folk börjar lita på att jag levererar.

För några veckor sedan när jag var i St Anton med Tobias från Reco.se postade jag sedan upp den här filmen på YouTube som indikerade någon slags riktning.

Så igår var det dags. Klockan 16:28 gick jag upp på scen och levererade min keynote. Den handlar om mina barns (och därmed också min) framtid. Föreläsningen är viktig för dig, mig och mina barns framtid. Lyssna! Och om du känner samma sak som jag. Sprid vidare!

(innan du slår på YouTube nedan. Gå gärna och lyssna på inslaget på svenska Bambuser istället. Det gör du här ›› )

Johan Ronnestam talar om våra barns framtid på Webbdagarna 2012.

Här hittar du också alla slides jag hade i presentationen.

På Twitter verkade det som om de som hörde föreläsningen tyckte jag gjorde ett bra jobb. Jag tror sällan jag har fått så mycket positiv feedback. Dagen slutade med efterfest på Nalen. Därefter drog jag med mig ett femtontal personer till mitt kontor och där blev det flipperturnering. Kort sagt en grym dag!

Rock on!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Curiosity. My greatest asset. Born 1971 and Raised in the suburbs of style city Stockholm, creativity was always a part of growing up. With a background as a former snowboard professional (with among others Greger Hagelin from WE and Per Holknekt from Odd Molly as sponsors) and one of the few in the world who nailed a 1440° spin, I started my career on the buyer side. Marketing exclusive golf brands such as Mizuno, King Cobra and Goldwin gave me insight into the demands of advertisers and consumers but foremost the complexity behind how products actually make it into the stores. Always full of ideas, I felt I needed to move on to the creative side of the business. Internet, on the rise in Sweden drew me into the digital revolution already in 1994. In 1998 however I joined Framfab, one of the late 90’s fast-moving companies. As a concept developer and key account manager I parted in creating award winning projects for clients like Vattenfall , Bredbandsbolaget, Nike Europe and Volvo Cars. I also held a position within Framfab Innovation. The incubator of new ideas within Framfab. After Framfab had grown in just two years from 130 employees to 3400, I felt I needed to move to a smaller organization. Abel & Baker - in 2001 the worlds most awarded digital advertising company attracted me. At A&B I tool part in winning the global account for adidas, but I also worked with MTV, Nokia, Toyota, Årets Kock, ICA and the Red Cross. In 2002 I left Abel & Baker to found something of my own - Foreign. Foreign - an ideas creator with focus on the communication of tomorrow - based in Stockholm, Sweden. Foreign quickly grew to 27 employees and was awarded in the Cannes Lions, D&AD, New York Festivals, London International Advertising Awards, Epica, Clio, Cresta and other award shows every year since start up. Foreign launched both digital and integrated global campaigns for BMW Motorrad, MTV, H&M, IKEA, Omega, Beckers, Com Hem, Intersport, Kosta Boda, adidas International and many more. In September 2008 I took the decision to close Foreign down after almost 7 years. I’m now consulting within the same business on my own. Apart from Foreign I’ve also founded WhiskyGrotto.com and Co-Founded PremierGoals.com. Thru the years, leadership and success has been important, but enjoying life, loyalty and sincerity is what drives me further. I consider my part in motivating adidas to let fairly small Foreign handle adidas global digital World Cup campaigns my proudest moment in business. The birth of my two daughters Ebba & Linn is my proudest moment in life.